SKINNY CHEESECAKE
Ingrediënten voor +-6 stukken (springvorm van 16 cm)
Voor de vulling
2 vlootjes philadelphia light (440g)
2 eieren
100g zusto of 50g tagatesse of 50g canderel sugarly
½ theelepel vanille extract
1 kleine soeplepel citroensap
Voor de bodem
70g volkoren bloem
¼ koffielepel zelfrijzend bakmeel
25g zusto of 12g tagatesse of 12g canderel sugarly
25g vloeibare bakken en braden
1 eidooier
Bakpapier en vetstof om de vorm in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven op 150°C. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm.
Doe de bloem met het bakpoeder, de zoetstof en de vloeibare vetstof in een kom of keukenrobot.
Klop tot het een zanderige consistentie heeft. Doe de eidooier erbij en klop weer tot alles goed gemengd is.
Druk het deeg uit op de bodem van de springvorm met je hand of met de achterkant van een lepel tot het een stevige bodem is. Bak deze nu 20 min in de oven tot hij goudbruin is.
Laat afkoelen.
Bereid nu de cheesecake vulling. Doe de philadelphia met zoetstof, vanille en citroensap in een kom en klop op de laagste stand tot alles een glad mengsel is geworden.
Klop nog kort op een snellere stand, maar niet te lang want dan kan het schiften.
Vet de randen van de vorm in. Schep de vulling in de vorm op de afgekoelde taartbodem.
Bak de cheesecake +- 60min. Het midden mag nog bibberen als je hem uit de oven haalt.
Laat de cheesecake afkoelen in de vorm, wikkel in plasticfolie en plaats hem in de koelkast. Ideaal gezien laat je hem een nacht opstijven (maar na 4uur zal hij al wel goed zijn).
Smakelijk!