RABARBER APPEL CRUMBLE

Bereiding voor een grote ovenschaal

3-4 stengels rabarber

1 appel

8 eetlepels havermout

2 eetlepels volkorenbloem

2 theelepels kaneel

2 eiwitten

2 soeplepels zoetstof (ik gebruikte zusto) voor de crumble

Zoetstof naar smaak voor bij de rabarber

Eventueel een kleine hoeveelheid amandelschilfers om af te werken

Bereiding

Stoof de rabarber in een stoofpot in een mini bodem water tot hij gaar is. Voeg zoetstof toe naar smaak.

Verwarm de oven op 180°C.

Maak intussen de crumble door bloem, kaneel, havermout en zoetstof samen in een kom te doen. Voeg 2 eiwitten toe in beetjes, tot de consistentie 'brokkelig' is.

Snij de appel in kleine stukjes.

Giet de rabarber in een ovenschaal.

Strooi de appel over de rabarber.

Verkruimel nu de crumble over het rabarber-appel mengsel tot alles ongeveer bedekt is. Bestrooi eventueel met een kleine hoeveelheid amandel schilfers.

Steek de ovenschaal +-20 minuten in een voorverwarmde oven tot hij lichtbruin ziet.

Lekker als ontbijt, dessert of tussendoortje. 

Smakelijk!

©2019 Peter Schelte. Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin