GEZONDE PASTA PESTO (met erwtjes)
Ingrediënten voor 2 personen
200g erwten (diepvries)
1 teen look
15g verse basilicum
15g parmezaanse kaas
Het sap van 1 limoen
150g volkoren pasta (ongekookt)
100g magere yoghurt
1 groot ei
Enkele kerstomaten ter garnering
1 eetlepel pijnboompitjes ter garnering
Bereidingswijze
Zet een pot water met een snuifje zout in op het vuur. Dompel de erwten 30 seconden in het kokende water en spoel ze meteen af onder de kraan met koud water. Je gaat dit water nog gebruiken om pasta in te koken.
Mix de teen look, een snuifje zout, basilicum, parmezaan en limoensap samen. Als dit gemixt is, voeg je de erwten toe. Mix het niet volledig fijn, laat nog een beetje structuur in het geheel.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Meng het ei met de yoghurt.
Giet de pasta af, hou een tas van het kookwater opzij.
Zet een grote (wok) pan op het vuur en doe daar het erwtenmengsel in, roer om.
Voeg de pasta bij het erwtenmengsel in een grote (wok)pan op het vuur. Meng goed.
Neem de pan van het vuur en voeg het ei-yoghurtmengsel toe tot het volledig verdeeld is. Gebruik wat van het kookvocht om het mengsel smeuïg te maken.
Kruid naar smaak.
Serveer met de pijnboompitjes en met kerstomaten.
Tip: meng courgetti onder de gewone pasta om nog extra groenten te voorzien
Buon appetito!