SNELLE INDISCHE CURRY

Ingrediënten voor 3 personen

Voor de curry

-Pakje paneerkaas (te koop bij o.a. Albert Heijn)

-1 klein blikje lima bonen of witte bonen (naar wens)

-1 ui

-1 teentje look

-1 butternut pompoen of ½ grote bloemkool (of voorverpakt bv diepvries: +-600g)

-1 pot Indische curry bv Patak's original MADRAS (450g, Albert Heijn)

-water (1/2 bokaal van de curry)

-Extra kruiden bijvoorbeeld Indische kruidenmix (supermarkt) gara masala, tandoori naar smaak bijvoorbeeld 1 à 2 koffielepels

-Volkoren wraps of naanbrood

-olie voor de bereiding

- sauteerpan of stoofpot

Dressing van yoghurt met munt (optioneel)

-magere yoghurt 125g

-verse muntblaadjes

-peper en zout

-1/2 teentje look

Bereiding

Snipper de ui, pers de look en snij de groenten in blokjes.

Stoof de groenten (ui, look, pompoen/bloemkool) met de kruiden in een kleine hoeveelheid olie in de stoofpot, bevochtig eventueel met een scheutje water. Laat 10 minuten stoven met het deksel erop.

Voeg de curry toe. Vul de lege bokaal van de curry tot de helft met water. Voeg dit ook toe.

Laat nu op een laag vuur sudderen met het deksel half op de pot. Snij intussen de paneerkaas in blokjes, spoel de bonen af en voeg dit toe aan de curry.

De curry mag nu nog zeker 10 minuten sudderen op een laag vuur.

Maak intussen de dressing door de look te persen, muntblaadjes te verscheuren. Voeg alle ingrediënten samen. Kruid de dressing af met peper en zout.

Verwarm het naanbrood of de wraps in een toaster, oven of pan. Ik gebruik altijd de broodrooster.

Kruid de curry nog bij naar smaak.

Tip: Als je het naanbrood zelf wilt maken, dit is niet zo moeilijk en neemt op zich niet veel tijd in beslag. Vooral het rijzen duurt lang (1.5uur). Bak het deeg in de pan, in de oven worden ze te krokant.

Smakelijk!

©2019 Peter Schelte. Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin