GROENE SHAKSHUKA

Recept voor 2 personen

Een grote zak spinazie

3 stengels lente ui

2 teentjes look

200 ml halfvolle melk

4 eieren

Pakje feta (je hebt +- 1/3 nodig van dit pak)

Vetstof : vloeibare bakken en braden of olijfolie

Peper, zout

Komijn

Zah'tar kruiden (te koop in o.a. Albert heijn)

Eventueel peterselie of bieslook om af te werken

Bereiding

Snij de lenteui in kleine stukjes. Was de spinazie. Pers de look.

Stoof de lenteui en look met een kleine hoeveelheid vetstof op in een pot of sauteerpan (een pot/pan met deksel).

Voeg de spinazie toe.

Als de spinazie geslonken is, voeg de melk toe. Kruid naar smaak met peper, zout en komijn.

Maak 4 putjes in het mengsel en doe in elk putje een ei. Kruid de eieren met Za'htar kruiden.

Laat de eieren op een zacht vuurtje gaar koken in de shakshuka mét het deksel op de pot.

Je shakshuka is klaar als je eiwit gestold is.

Werk af met stukjes feta kaas en groene kruiden naar smaak.

Eet smakelijk!

©2019 Peter Schelte. Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin