GROENE SHAKSHUKA
Recept voor 2 personen
Een grote zak spinazie
3 stengels lente ui
2 teentjes look
200 ml halfvolle melk
4 eieren
Pakje feta (je hebt +- 1/3 nodig van dit pak)
Vetstof : vloeibare bakken en braden of olijfolie
Peper, zout
Komijn
Zah'tar kruiden (te koop in o.a. Albert heijn)
Eventueel peterselie of bieslook om af te werken
Bereiding
Snij de lenteui in kleine stukjes. Was de spinazie. Pers de look.
Stoof de lenteui en look met een kleine hoeveelheid vetstof op in een pot of sauteerpan (een pot/pan met deksel).
Voeg de spinazie toe.
Als de spinazie geslonken is, voeg de melk toe. Kruid naar smaak met peper, zout en komijn.
Maak 4 putjes in het mengsel en doe in elk putje een ei. Kruid de eieren met Za'htar kruiden.
Laat de eieren op een zacht vuurtje gaar koken in de shakshuka mét het deksel op de pot.
Je shakshuka is klaar als je eiwit gestold is.
Werk af met stukjes feta kaas en groene kruiden naar smaak.
Eet smakelijk!
