
GRANOLA
Granola uit de supermarkt bevat vaak veel vet en dus kilocalorieën, maar is wel lekker.
Je kan dit super gemakkelijk zelf maken en recept aanpassen aan je voorkeur. Zo kan je bijvoorbeeld:
Andere noten en zaden gebruiken: hazelnoten, sesamzaadjes, amandel(schilfers),...
Gevriesdroogd fruit (aardbeien, frambozen,...) of enkele rozijnen achteraf toevoegen (!), kleine hoeveelheid cacaonibs of verkruimelde speculaas,...
Specerijen aanpassen: kardemom, kruidnagel, cacaopoeder, koffiepoeder,...
Heb je de granola graag krokant? Gebruik dan een eiwit. Als je hem graag iets zachter wilt, gebruik dan een soeplepel kokosolie in plaats van het eiwit.
Ingrediënten voor 4 personen
- 30 g pecannoten
- 100 g havermout
- 30 g zonnebloempitten
- 30 g pompoenpitten
- 10 g Chiazaad
- 1 eiwit
-1 theelepel kaneel
- eventueel naar smaak 35 g Canderel Sugarly
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Snij de pecannoten in stukken . Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, kaneel en chia zaad.
Klop het eiwit los. Meng het met de zoetstof (naar smaak) en roer het door mengeling.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in.
Verdeel de granola over de bakplaat en bak +-25 min in de voorverwarmde oven.
Roer na 10 min om, zodat het niet verbrand!
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
Serveer met Griekse yoghurt 0% of Skyr en vers of diepvries fruit.
Eet smakelijk!