COURGETTESOEP MET KROKANTE KIKKERERWTEN

Ingrediënten

3 courgettes

2 uien

Kruiden uit de tuin: lavas of selderblad, salie, tijm, rozemarijn

1 blik kikkererwten

Bereiding

Snij alle groenten fijn en de kruiden. Haal de rozemarijn blaadjes van de takjes af.

Stoof de courgette met ui op in een kleine hoeveelheid vetstof.

Voeg 1.5L gekookt water toe (waterkoker). Laat ongeveer 20 min koken.

Mix nadien fijn.

Verwarm de oven op 200°C.

Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een vergiet.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met allerlei kruiden: peper, zout, paprikakruiden (gebruik geen vetstof, dan worden ze plat).

Rooster +- 20min in de oven tot ze krokant zijn.

Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten en eventueel een scheutje melk.

SMAKELIJK! 


De soep is perfect in te vriezen, de resterende kikkererwten kan je als borrelhapje eten of bij een salade doen. ;-)

©2019 Peter Schelte. Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin