CHOCURGETTE CAKE

Ingrediënten

2 eetlepels tarwebloem

3 eetlepels havermout (ik gebruikte de eiwitrijke van Albert Heijn)

200g courgette (1/2 courgette)

120g fondant chocolade

3 afgestreken eetlepels canderel cacao poeder (can'kao)

1/2 zakje bakpoeder

3 eieren

+-3 eetlepels zusto (naar smaak)

snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil de courgette en snij in blokjes. Doe in een microgolfbestendige pot en kook in +- 5 min gaar in de microgolf.

Smelt de fondant chocolade op een laag wattage in de microgolf, roer telkens na 30 sec om.

Splits de eieren, klop het eiwit op in een vetvrije kom met een mespuntje zout.

Mix de courgette tot een fijne textuur.

Voeg de bloem, havermout, bakpoeder, eidooiers en zoetstof aan het courgette mengeling toe. Mix nog even door tot alles fijn is.

Voeg de gesmolten chocolade toe aan het courgette mengsel en meng.

Vouw er voorzichtig het eiwit onder.

Giet dit mengsel uit in een braadslede of in een vorm bekleed met bakpapier.

Bak 20 minuten in de oven op 170 graden, de cake is klaar wanneer een mes er proper uitkomt.

©2019 Peter Schelte. Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin