BLOEMKOOL GNOCCHI
Ingrediënten voor een ruime portie gnocchi1 volledige bloemkool200g fijne bloem1 eidooier
Bereiding
Maak de bloemkool klein. Doe de bloemkool in een microgolf
bestendige pot en kook gaar in 2-3 keer van 4 minuten. Wring de bloemkool uit
in een propere keukenhanddoek zodat er zoveel mogelijk vocht weg is.
Blend nu de bloemkool volledig fijn.
Meng met een blender de bloem onder de bloemkool. Meng er nadien
met een spatel of met je handen de eidooier onder.
Bestuif je werkblad met redelijk wat bloem en begin het deeg
te kneden. Voeg bloem toe om het mengsel wat beter te kunnen bewerken.
Na enkele minuten kneden zijn er nu 2 opties:Of dit mengsel is nog te vochtig: doe het +-30
minuten in de diepvries en verwerk het direct nadat je het hebt uitgehaald.Of je kan beginnen met gnocchi te maken.Neem een stuk deeg en maak er een worst van.
Snij kleine gelijkmatige stukjes af van de worst.
Je kan deze stukjes nu vormgeven door met je vinger een
gaatje in te prikken, met een vork reliëf te geven of je kan de schelpvorm namaken
door op je vork op te rollen (zie youtube).
Hierna kan je de gnocchi koken en het resterende deel invriezen.
Koken:
Kook een ruime hoeveelheid water. Voeg wanneer dit kookt de gnocchi
toe. Ze zijn al klaar na +-1.5 minuut, wanneer ze komen bovendrijven. Schep ze
uit het water nog even in een vergiet om uit te lekken en verwerk ze in je favoriete
gerecht. Je kan de gnocchi ook bakken in de oven of na het koken nog even opbakken
in een pan met een kleine hoeveelheid vetstof om ze wat krokanter te maken.
Invriezen:
Leg een stukje bakpapier op een snijplank of bord en leg
daar de gnocchi op. Steek in de diepvries. Na +-4uur kan je ze van het bakpapier
halen en in een plastic ziplock zakje of een afgesloten potje bewaren in de
diepvriezer tot je ze nodig hebt.
Veel kookplezier en smakelijk eten!