BLOEMKOOL GNOCCHI

Ingrediënten voor een ruime portie gnocchi
1 volledige bloemkool
200g fijne bloem
1 eidooier


Bereiding
Maak de bloemkool klein. Doe de bloemkool in een microgolf bestendige pot en kook gaar in 2-3 keer van 4 minuten. Wring de bloemkool uit in een propere keukenhanddoek zodat er zoveel mogelijk vocht weg is.
Blend nu de bloemkool volledig fijn.
Meng met een blender de bloem onder de bloemkool. Meng er nadien met een spatel of met je handen de eidooier onder.
Bestuif je werkblad met redelijk wat bloem en begin het deeg te kneden. Voeg bloem toe om het mengsel wat beter te kunnen bewerken.
Na enkele minuten kneden zijn er nu 2 opties:Of dit mengsel is nog te vochtig: doe het +-30 minuten in de diepvries en verwerk het direct nadat je het hebt uitgehaald.Of je kan beginnen met gnocchi te maken.Neem een stuk deeg en maak er een worst van.
Snij kleine gelijkmatige stukjes af van de worst.
Je kan deze stukjes nu vormgeven door met je vinger een gaatje in te prikken, met een vork reliëf te geven of je kan de schelpvorm namaken door op je vork op te rollen (zie youtube).
Hierna kan je de gnocchi koken en het resterende deel invriezen.

Koken:

Kook een ruime hoeveelheid water. Voeg wanneer dit kookt de gnocchi toe. Ze zijn al klaar na +-1.5 minuut, wanneer ze komen bovendrijven. Schep ze uit het water nog even in een vergiet om uit te lekken en verwerk ze in je favoriete gerecht. Je kan de gnocchi ook bakken in de oven of na het koken nog even opbakken in een pan met een kleine hoeveelheid vetstof om ze wat krokanter te maken.

Invriezen:

Leg een stukje bakpapier op een snijplank of bord en leg daar de gnocchi op. Steek in de diepvries. Na +-4uur kan je ze van het bakpapier halen en in een plastic ziplock zakje of een afgesloten potje bewaren in de diepvriezer tot je ze nodig hebt.
 

Veel kookplezier en smakelijk eten!

©2019 Peter Schelte. Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin